جعفر والی بازیگر و کارگردان تئاتر، سینما و تلویزیون پس از چند دوره سخت بیماری و دشواری هایی که در دوران درمان پشت سر گذاشت، صبح امروز در ۸۳ سالگی درگذشت، تا بالاخره آمار مسئولان درباره این بازیگر که دو بار در طول حیاتش در لیست اموال قرار داده شده بود، رسمیت یابد! به گزارش […]

جعفر والی بازیگر و کارگردان تئاتر، سینما و تلویزیون پس از چند دوره سخت بیماری و دشواری هایی که در دوران درمان پشت سر گذاشت، صبح امروز در ۸۳ سالگی درگذشت، تا بالاخره آمار مسئولان درباره این بازیگر که دو بار در طول حیاتش در لیست اموال قرار داده شده بود، رسمیت یابد!
به گزارش یوپنا به نقل از تابناک؛ جعفر والی بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون پس از طی یک دوره طولانی بیماری، هفته گذشته مجدداً به دلیل بیماری ریوی در بیمارستان بستری شده بود و امروز از دنیا رفت. والی که کلکسیونی از تئاترهای ماندگار را در کارنامه دارد، عمدتاً با نقش آفرینی در آثاری چون «گاو»، «تنگسیر»، «خاک» و «ناخدا خورشید» شناخته می شود.
جعفر والی بازیگر پیشکسوت سینمای ایران بدرود حیات گفت
این بازیگر پیشکسوت در سریال «آتش بدون دود» نیز حضور داشت اما شاید عمده مخاطبان، او را بازی در نقش رئیس نظمیه در سریال «هزاردستان» علی حاتمی به خاطر داشته باشند. آخرین کار به نمایش درآمده او سریال «معمای شاه» بود که از بازی در آن ابراز پشیمانی کرد.
جعفر والی در سال های پایانی عمرش دو بار به عنوان اموات معرفی شده و از ارائه خدمات به او به بهانه اینکه دیگر در قید حیات نیست جلوگیری شده بود که در نهایت با پیگیری مسئولان، مشخص شد هنوز در قید حیات است و مجدداً حداقل خدمات به او تعلق گرف؛ واقعه ای که نشان می دهد چه دورنمای غیرقابل اعتمادی برای اهالی فرهنگ این مملکت وجود دارد.
جعفر والی بازیگر پیشکسوت سینمای ایران بدرود حیات گفت داوود رشیدی و جعفر والی در نمایی از هزار دستان
نخستین بار در سال ۱۳۹۱ و دوران وزارت حسینی بود که این اتفاق رخ داد و جعفر والی در آن زمان نوشت: «بنا به تشخیص محمدحسین نیرومند، مشاور و نماینده تام الاختیار وزیر ارشاد در شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اینجانب جعفر والی از تاریخ ۹۱/۵/۱ به رحمت ایزدی پیوسته ام و از دریافت حق کرامت هنرمندان به مبلغ ماهی ۱۸۰ هزار تومان محروم شدم»
در نخستین روزهای آذرماه نیز اتفاق دیگری رخ داد و مشخص شد که ظاهراً خدمات درمانی این هنرمند نیز قطع شده؛ موضوعی که در ابتدا روابط عمومی صندوق خدمات درمانی سازمان بازنشستگی در ابتدا کوشید، رفع و رجوع کند و در نهایت با پیگیری های به عمل آمده، مراحل درمانی این هنرمند در واپسین روزهای عمرش متوقف نشد.
شاید بهترین پایان بخش این گزارش، سخنان جعفر والی باشد که در شهریورماه در مراسم تقدیرش گفته بود: «۶۵ سال پیش تئاتر را شروع کردم و خوشبختانه هنوز مرد تئاتر هستم. ما فراز و نشیب‌های زیادی دیدیم اما یک چیز را هیچ گاه فراموش نکردیم، آن هم مردم هستند. استقبال مردم در پایان نمایش و سؤال‌هایی که دارند، یک حرکت و یک گام فرهنگی است و ما خوشحال هستیم که چند قدم از این حرکت فرهنگی توسط نسل ما برداشته شده است. آنچه امروز داریم ان‌شاءالله روزی نامش هنر شود».