دلایل متعددی برای نخوردن نوشابه های گازدار وجود دارد، اما مطالعه جدید نشان می دهد مصرف نوشابه های گازدار ریسک زوال عقل و سکته را افزایش می دهد.
به گزارش یوپنا، در دو مطالعه جدید مشخص شده است ماده شیرین مصنوعی مورداستفاده در نوشابه های گازدار موجب افزایش ریسک زوال عقل و سکته می شود.
در اولین مطالعه، محققان دانشگاه بوستون اسکن مغز و تست های شناختی حدود ۴۰۰۰ فرد که بیش از دو نوشابه قندی مثل آبمیوه در روز یا سه نوشابه گازدار در هفته می نوشیدند را تحلیل و بررسی کردند.
آنها دریافتند مصرف کنندگان این نوشابه های شیرین دارای چندین عامل پرخطر ابتلا به مراحل اولیه بیماری آلزایمر نظیر پیری زودهنگام مغز، حجم کوچک تر مغز، حافظه دوره ای ضعیف و هیپوکامپ کوچک تر بودند. افرادی که حداقل یک وعده نوشابه گازدار در روز می خوردند دارای حجم مغزی کوچک تری بودند.
در دومین مطالعه، محققان به بررسی این موضوع پرداختند که آیا مصرف نوشابه می تواند با زوال عقل یا سکته مرتبط باشد. محققان به بررسی ۲۸۸۸ فرد ۴۵ سال به بالا دچار سکته و ۱۴۸۴ فرد ۶۰ سال به بالا دچار زوال عقل که در سه بازه زمانی متفاوت در طول هفت سال نوشابه خورده بودند، پرداختند.
محققان دریافتند شرکت کنندگانی که در روز یک وعده نوشابه می خوردند سه برابر بیشتر در معرض سکته یا زوال عقل قرار داشتند.
در سال های گذشته، مطالعات متعددی دلایلی زیادی را در مورد حذف مواد قندی نظیر نوشابه های گازدار به دلیل ارتباط با ریسک بیماری قلبی، دیابت و چاقی ارائه کرده اند.