نارسایی کبد خوردن هر نوع خوراکی را منع می کند اما گریپ فروت به پاکسازی آن کمک می کند.
افرادی که به بیماری نارسایی کبد مبتلا هستند به دنبال استفاده از موادی می باشند که بتوانند به واسطه ی آن ها به عملکرد بهتر کبدشان کمک کنند. یکی از این میوه ها گریپ فروت می باشد. در این مقاله بیشتر در مورد خواص گریپ فروت بخوانید.
خواص گریپ فروت
کبد را پاکسازی میکند
گریپ فروت با پاکسازی سموم بدن به سلامت کبد کمک میکند و نوشیدن آب گریپ فروت یا خوردن آن باعث میشود احساس بهتری داشته باشیم. تحقیقات نشان داده است سمزدایی از کبد در بهبود و کاهش علائم بیماریهای مزمن مثل: افسردگی، گرفتگی عضلات و سردردهای مزمن مؤثر است. سموم خطرناکی اطراف ما وجود دارد که برای سلامتی مضر هستند؛ یک تصفیهکنندهی خوب مثل گریپ فروت میتواند به از بین بردن برخی از این سموم کشنده کمک کند
کلسترول بد را کاهش میدهد
مطالعات نشان میدهند که LDL یا کلسترول بد، با مصرف منظم گریپ فروت تا ۱۵ درصد کاهش مییابد و از این لحاظ گریپ فروت سفید از نوع توسرخ آن مفیدتر است. تری گلیسیرید که شکل دیگری از کلسترول بد محسوب میشود نیز، با مصرف گریپ فروت تا ۱۷درصد کاهش مییابد. خواص گریپ فروت در بیماران مبتلا به کلسترول بالا تنها پس از یک ماه گنجاندن آن در رژیم غذایی مشاهده میشود.
از بدن در برابر سرطان پروستات محافظت میکند
این میوهی سرشار از آنتیاکسیدان در برابر حملهی عوامل سرطانزا که در کمین پروستات هستند از بدن محافظت میکند. تحقیقات نشان داده است که این میوه حتی قادر است سلولهای آسیب دیده در سطح DNA را بازسازی کند. سرطان پروستات، سرطانی شایع در مردان است و طبق آمار دومین علت اصلی مرگومیر مردان بعد از سرطان ریه به شمار میآید. قطعا، پیروی منظم از یک رژیم غذایی سالم در مبارزه و پیشگیری از این بیماری مؤثر خواهد بود.
درخشان کننده ی پوست
مصرف روزانه یک عدد گریپ فروت پوستی به شما میدهد که از سلامت و زیبایی میدرخشد. ویتامین A موجود در این میوه خواص آنتیاکسیدانی دارد که سلولهای پوست را از آسیب ناشی از آفتاب و رادیکالهای آزاد حفظ میکند
ضد عفونت
به لطف خواص گریپ فروت در زمینهی ضدعفونی کنندگی، مصرف آن یک دفاع کاملا طبیعی در برابر میکروب، ویروس و عفونتهای قارچی است.
ضد بیماری های چشم
بتاکاروتن و لوتئین موجود در گریپ فروت، موادی مغذی هستند که سلامت چشم را بهطور چشمگیری بهبود میبخشند. این مواد مغذی به حفظ بینایی کمک میکنند و نیز از آب مروارید و دژنراسیون ماکولا پیشگیری میکند- مشکلات مربوط به بالا رفتن سن که ممکن است به کوری بینجامد.
ضد بیماری های دهان و لثه
گفته میشود چند گریپ فروت در روز از مشکلات حفرهی دهان از قبیل بیماریهای پریودنتال و خون ریزی لثه پیشگیری میکند.
لاغری و کاهش وزن
گریپ فروت به عنوان یک چربی سوز و مهار کننده اشتهای بسیار قوی شناخته شده است. گفته می شود که بوی گریپ فروت احساس گرسنگی را کاهش می دهد و به همین دلیل برای لاغری و کاهش وزن بسیار مفید می باشد.
مقدار فیبر موجود در گریپ فروت می تواند گرسنگی را کاهش داده و از ریزه خواری جلوگیری کند و باعث تحریک کلستی سکتوکینین، هورمونی که عمل گوارش را تنظیم می کند، شود.
بهترین زمان مصرف گریپ فروت برای لاغری نیم ساعت قبل از هر وعده ی غذایی می باشد.
دیابت و قند خون
گریپ فروت شاخص گلیسمی پایینی دارد و برای کنترل قند خون و کاهش حساسیت نسبت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید می باشد.
اما این نکته را فراموش نکنید که واکنش های افراد مبتلا به دیابت پس از خوردن گریپ فروت متفاوت می باشد، بنابراین اگر شما دیابت نوع ۲ دارید بهتر است که پس از غذا گریپ فروت بخورید و سپس قند خون خود را آزمایش کنید تا اطمینان حاصل کنید که می توانید از گریپ فروت در رژیم غذایی خود استفاده کنید یا نه.
گریپ فروت را چگونه بخوریم؟
روشهای زیادی وجود دارد که گریپ فروت را بهطور مرتب در رژیم غذاییتان بگنجانید.
– قطعات گریپ فروت در سالاد عالی است.
– آب گریپ فروت نیز انتخاب خوبی است، تنها در صورتی که به تازگی گرفته شدهباشد و شکر به آن اضافه نشده باشد.
– همچنین میتوان از آب گریپ فروت برای شیرین کردن کلوچهها، کیکها و نانها استفاده کرد.
– شما میتوانید از آب گریپ فروت به جای شربتهای شیرین به عنوان افزودنی بستنی استفاده کنید.