تایوان پس از نزدیکی السالوادور به چین با این کشور قطع رابطه کرد
تایوان پس از نزدیکی السالوادور به چین با این کشور قطع رابطه کرد

السالوادور روز سه شنبه با اعلام برقراری روابط دیپلماتیک با چین خشم مقامات تایوان را برانگیخت.

السالوادور روز سه شنبه با اعلام برقراری روابط دیپلماتیک با چین خشم مقامات تایوان را برانگیخت.

به گزارش یوپنا به نقل از یورونیوز، نزدیکی السالوادور به چین یک پیروزی مهم برای مقامات پکن محسوب می شود زیرا آنها توانسته اند یکی از متحدان تایوان، کشوری خودمختار که ادعای مالکیت بر آن را دارند، را به سوی خود جلب کنند.

تایوان نیز روز سه شنبه اعلام کرد با توجه به این موضوع روابط دیپلماتیک خود با السالوادور را به طور کامل قطع خواهد کرد.

سندی که در آن بر اهمیت و برقراری روابط دیپلماتیک میان چین و السالوادور تاکید شده است روز سه شنبه در اتاقی مزین به پرچم دو کشور توسط وزاری خارجه قدرت بزرگ اقتصادی شرق آسیا و کشور کوچک آمریکای مرکزی به امضاء رسید.

جوز وو، وزیر امور خارجه تایوان که کشورش پس از این تنها هفده متحد دیگر در جهان را با خود همراه دارد نزدیکی این کشور آمریکای مرکزی با چین را نتیجه «سیاست های سبوعانه» پکن توصیف و نسبت به آن ابراز تاسف کرد.

جمهوری دومینیکن و بورکینافاسو دو کشور دیگری بودند که در ماه مه گذشته از به رسمیت شناختن تایوان سرباز زدند. پکن به واسطه قدرت اقتصادی هم اکنون از نفوذ بیشتری برای تاثیر گذاری بر متحدان تایوان برخورداد است. مقامات چین هر کشوری که تایوان را به رسمیت بشناسد در لیست سیاه خود قرار می دهند و روابط دیپلماتیک با آنها را مورد تجدید نظر قرار می دهد.

با خروج السالوادور از جمع متحدان تایوان، این جمهوری خودمختار تحت مناقشه با چین هم اکنون ۱۷ متحد دیگر در جهان دارد که بعید نیست دیر یا زود تعدادی از آنها بر اثر فشار مقامات پکن از مواضع قبلی خود عقب نشینی کنند.

تایوان تا سال ۱۹۷۱ عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد بود اما پس از آن از این سازمان اخراج و کرسی این کشور به دولت جمهوری خلق چین واگذار شد.

پکن با استناد به سیاست «چین واحد» تایوان را جزیره ای «یاغی» اما یکی از استان های خود می داند و درصدد کنترل سیاست و قدرت در تایپۀ تایوان است.