کلینیک پرستاری پیشگیری از بیماری های غیر واگیر در بم افتتاح شد
کلینیک پرستاری پیشگیری از بیماری های غیر واگیر در بم افتتاح شد

همزمان با هفته دولت و با حضور معاون پرستاری وزارت بهداشت، کلینیک پرستاری پیشگیری از بیماری های غیر واگیر در دانشگاه علوم پزشکی بم افتتاح شد.

همزمان با هفته دولت و با حضور معاون پرستاری وزارت بهداشت، کلینیک پرستاری پیشگیری از بیماری های غیر واگیر در دانشگاه علوم پزشکی بم افتتاح شد.

به گزارش یوپنا به نقل از وبدا، دکتر مریم حضرتی در آیین افتتاح کلینیک پرستاری پیشگیری از بیماری های غیر واگیر در دانشگاه علوم پزشکی بم، بیماری های غیر واگیر را مهمترین معضل نظام سلامت در بسیاری از کشورهای جهان و از جمله کشور دانست و اظهار داشت: بیماری های قلبی- عروقی، سرطان ها، بیماری های مزمن تنفسی و دیابت، چهار بیماری غیر واگیر اصلی هستند.

وی افزود: چهارعامل خطر کم تحرکی، تغذیه ناسالم، مصرف الکل و دخانیات مهمترین عوامل خطر ابتلا به این بیماری ها محسوب می شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، گفت: سازمان جهانی بهداشت، کنترل این بیماری ها و عوامل زمینه ساز آن را به عنوان هدف اصلی برای کاهش ۲۵ درصد مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر تا سال ۲۰۲۵ تعیین کرده است.

دکتر حضرتی، ده عامل خطراول ابتلا به بیماری های غیر واگیر در ایران را به ترتیب رژیم غذایی، فشار خون، توده بدنی بالا، کم تحرکی، دخانیات، دیابت، آلودگی هوا، کلسترول بالا، خطرات شغلی و مصرف مواد مخدر دانست.

وی با بیان اینکه در سند پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت، ۹ هدف سازمان جهانی بهداشت گنجانده شده است، افزود: کاهش مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری های غیر واگیر تا ۲۵ درصد، کاهش ۱۰ درصدی مصرف الکل، کاهش ۲۰ درصدی مصرف نمک، کاهش ۲۰ درصدی شیوع استعمال دخانیات، کاهش نسبی در شیوع فشار خون تا ۲۵ درصد، ثابت نگهداشتن میزان بیماری دیابت و چاقی، افزایش دسترسی به درمان بیماری های روانی تا ۲۰ درصد، دریافت مشاوره برای جلوگیری از بیماری های قلبی – عروقی تا کاهش ۲۰ درصدی و کاهش نسبی در نرخ مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده ای تا ۲۰ درصد، از جمله این اهداف است.

دکتر حضرتی تصریح کرد: گروه های پرستاری به عنوان خط اول سلامت، نقش پر رنگی در زمینه آموزش و پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر و عوامل خطر مرتبط با آن دارند که ساختارهای لازم برای فعالیت آنها در این زمینه نظیر کلینیک ها، مرکز مشاوره و سایر مراکز درمانی در سیستم دانشگاه ها توسعه بیشتری می یابد.

گفتنی است، دکتر عباس عباس زاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی بم، دکتر علی جعفری، رییس بیمارستان پاستور، دکتر حکیمه خلیلی، معاون درمان، دکتر علی صدیقی، معاون توسعه و محمد تقی جهانپور، رییس اداره پرستاری و رامین عوض پور، مشاور معاون پرستاري در امور دانشگاه های علوم پزشكي، دکتر حضرتی را در این سفر همراهی کردند.