همسان‎سازی حقوق کارکنان قرادادی با کارکنان رسمی در دانشگاه‎ها
همسان‎سازی حقوق کارکنان قرادادی با کارکنان رسمی در دانشگاه‎ها

برای تحقق عدالت نسبی در دانشگاه‎ها، در هیئت امناء تصویب شد که کارکنان قراردادی از تمام مزایای مربوط به کارکنان رسمی برخوردار شوند که این امر گام مهمی در جهت حل بخشی از مشکلات مالی این عزیزان بوده است.

به گزارش خبرگزاری یوپنا، دکتر شمس‎بخش در نشست با اعضای هیأت علمی دانشگاه ایلام که با حضور اعضای هیئت رئیسه و روسای دانشکده‌های این دانشگاه برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره اساتید دانشگاه ایلام مرحومان زنده‎یاد مهندس ثابتی، زنده‎یاد مهندس کامران و زنده‎یاد مهندس جوهری، از ابراز لطف و احساسات اساتید و کارکنان دانشگاه ایلام تشکر و قدردانی کرد و با تمجید و ابراز خرسندی از روند توسعه دانشگاه ایلام در چند سال اخیر، به موضوع بین‎المللی شدن دانشگاه ایلام و مسائل مربوط به آن پرداخت.

وی اظهار داشت: توسعه دانشگاه ایلام در حوزه‌های مختلف پشتیبانی و منابع انسانی، آموزشی، پژوهشی، دانشجویی، فرهنگی و عمرانی و ایجاد ظرفیت‎های جدید، توسعه روابط بین‎المللی و پذیرش دانشجوی خارجی یک اتفاق میمون و فرصتی مغتنم برای سرمایه‎گذاری بلندمدت است که نباید اجازه داد به تهدید تبدیل شود.
مشاور وزیر علوم، افزود: باید در این زمینه نگاه استراتژیک داشت و در بهترین رشته‎ها و با حضور مجرب‎ترین اساتید؛ دانشجوی خارجی جذب کرد و مانع پذیرش دانشجو در رشته‎های کم مخاطب و یک بار مصرف شد.

مدیرکل وزارتی وزارت علوم، تصریح کرد: همچنین باید با تقویت و توسعه بنیان‎های علمی و نرم‎افزاری بستر مناسب برای آموزش صحیح این دانشجویان فراهم گردد.

دکتر شمس‎بخش با اشاره به مشکلات خاص دانشجویان خارجی در زمینه زبان و مدیریت زمان، تصریح کرد: باید تمام خدمات آموزشی، پژوهشی، رفاهی، ورزشی و فرهنگی به این دانشجویان به‌صورت متمرکز در یک‌جا انجام گیرد تا رضایت‌مندی آنان فراهم گردد و این عزیزان بعد از فارغ‎التحصیلی به سفیرانی شایسته برای دانشگاه ایلام در کشورهای دیگر و از جمله در کشور عراق تبدیل شوند.

مشاور وزیر علوم در ادامه به موضوع جذب اعضای هیئت علمی در دانشگاه‎ها اشاره کرد و بیان داشت: باید از هرگونه تبعیض و نگاه جنسیتی در جذب اساتید امتناع کرد و با سنجش درست توانایی‎های افراد، شایستگان گزینش شوند تا بتوانند به رسالت اصلی خود بپردازند.

وی ارتقای نقش دانشگاه‎ها در جامعه را یکی از اهداف اصلی وزارت علوم عنوان کرد و گفت: برای حل مشکلات و معضلات جامعه، یکی از رویکردهای اصلی وزارت علوم در چند سال اخیر ارتقای نقش دانشگاه‎ها در جامعه به‌واسطه توانمندی‌ها، ظرفیت‎ها و انتظارت خاصی که درباره آنها وجود دارد بوده است؛ که این مهم با شعار دادن تحقق نمی‎یابد، بلکه باید برای تحقق آن با ارزیابی دقیق و ارائه راهکار علمی و عملی گام برداشت.

دکتر شمس‎بخش، افزود: در این راستا با شناسایی بعضی مشکلات مطرح ملی، بر اساس تفاهم‎نامه‎ای که با سازمان محیط زیست کشور و وزارت نفت امضاء شده، طرح‎های پژوهشی ملی با مشارکت تعدادی از دانشگاه‎های کشور در حال انجام است که روند پیشرفت آنها قابل قبول می‎باشد.

مشاور وزیر علوم بیان کرد: وزارت علوم به موضوع رتبه‎بندی به جهت اینکه زمینه ایجاد رقابت و ارتقاء دانشگاه‎ها را فراهم می‎کند اهتمام جدی دارد که مطابق با استانداردهای بین‌المللی باید از داده‌های معتبر برای رتبه‌بندی استفاده گردد.

مدیرکل وزارتی وزارت علوم اعزام اساتید برای انجام فرصت مطالعاتی در صنعت را در ادامه تحقق این هدف عنوان کرد و گفت: در راستای برقراری ارتباط قوی و منسجم میان دانشگاه‎ها با بخش‌ صنعت، عملیاتی کردن یافته‌های اعضای هیئت علمی، استفاده از توانمندی‎های اساتید، آشنایی آنان با نیازهای واقعی صنعت و کسب ایده‎های جدید، با تدوین و ابلاغ آئین‎نامه مربوطه توسط معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم امکان گذراندن فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی در صنعت فراهم شده که این امر برای تبدیل وضعیت اعضای هیئت علمی که از ابتدای سال ۱۳۹۸ دوره پیمانی یا رسمی آزمایشی را آغاز می‌کنند الزامی است.

وی در پایان سخنان خود با تاکید بر موضوع شاگردپروری در آموزش عالی کشور، بیان کرد: برای تربیت شهروندانی با اخلاق، ماهر و شایسته، اساتید باید با ارائه مطالب ناب علمی و پژوهشی، ایجاد رابطه صمیمانه و وقت گذاشتن برای دانشجویان، رفتارهای فردی و اجتماعی آنان را تغییر دهند تا شهروندانی توانمند تربیت شوند که در روند توسعه جامعه به‌خوبی از عهده انجام وظایف محوله برآیند.

در این نشست اعضای هیئت علمی دانشگاه ایلام پیشنهادات، خواسته‎ها و دیدگاه‎های خود را در فضایی صمیمانه با دکتر شمس‌بخش مشاور وزیر و مدیر کل دفتر وزارتی وزارت علوم مطرح کردند.

لزوم ارائه راهکار از سوی دانشگاه‌ها در جهت رفع معضلات جامعه

 

دکتر مسعود شمس‎بخش مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست جداگانه‌ای با کارکنان دانشگاه ایلام که با حضور هیئت رئیسه این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: قدرشناسی یکی از ویژگی‎های خاص و ناب مردم ایلام است و اینجانب با وجود مدت کمی که در ایلام ساکن بوده‎ام خاطرات ماندگار و فراموش نشدنی را از این دوره دارم.

وی با تمجید از پیشرفت‎های دانشگاه ایلام در حوزه‎های مختلف در سال‎های اخیر، تأکید کرد: قطعاٌ  این پیشرفت‎ها حاصل همکاری و همدلی اساتید، کارکنان و مدیریت دانشگاه ایلام است که باید ادامه داشته باشد تا جایگاه آن در سطح کشور ارتقاء یابد.

مشاور وزیر علوم با اشاره به رایزنی‎ها و پی‎گیری‎های وزیر و مسئولان وزارت علوم برای تبدیل وضعیت کارکنان قرادادی و پرسنل شرکتی، گفت: با رایزنی‎هایی که انجام شده مجوزهایی در این زمینه اخذ شده، اما جوابگوی نیاز دانشگاه‎ها نیست و برای همین تلاش می‎شود تا تعداد این مجوزها افزایش یاید تا در روند تبدیل وضعیت‎ها گشایشی صورت گیرد.

مدیرکل وزارتی وزارت علوم با اشاره به همسان‎سازی حقوق کارکنان قرادادی با کارکنان رسمی در دانشگاه‎ها، بیان کرد: برای تحقق عدالت نسبی در دانشگاه‎ها، در هیئت امناء تصویب شد که کارکنان قراردادی از تمام مزایای مربوط به کارکنان رسمی برخوردار شوند که این امر گام مهمی در جهت حل بخشی از مشکلات مالی این عزیزان بوده است.

دکتر شمس‎بخش با اشاره به وضعیت نامناسب استان ایلام در زمینه بیکاری، تصریح کرد: دانشگاه‎ها موظف هستند برای حل مشکلات و معضلات جامعه راهکار پیدا کنند و از جمله  مشکلات موضوع بیکاری جوانان است که دانشگاه‎ها با ارائه راهکار و توانمندسازی دانشجویان می‎توانند در این راه گام بر دارند.

دکتر علی‎اکبری رئیس دانشگاه ایلام نیز در سخنان کوتاهی، به نام نیک دکتر شمس‎بخش در بین اساتید و کارکنان دانشگاه ایلام اشاره کرد و آن را یک درس پند‌آموز عنوان کرد که می‎تواند به‌عنوان یک الگو در اختیار دیگران قرار گیرد.

در ادامه کارکنان رسمی، پیمانی، قراردادی و پرسنل شرکتی حاضر در این نشست به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

دکتر شمس‎بخش همچنین از طرح‌های عمرانی دانشگاه ایلام بازدید و در جریان روند پیشرفت این پروژه‌ها قرار گرفت.